måndag 16 september 2019

vecka 38 och kort sammanfattning av föräldramötet

Hej!

Denna vecka har eleverna kapitel 5 i Diamantjakten i läsläxa. I matte har vi börjat arbeta med textuppgifter. Eftersom eleverna har kommit olika långt i sin läsförmåga är det bra om ni föräldrar hjälper till att läsa texten. Detta är ett nytt område som vi kommer att arbeta intensivt under måndag och tisdag. Just denna vecka kan det därför vara en fördel att påbörja matteläxan först efter tisdag.

På föräldramötet diskuterades följande punkter:

1. Ny personal

Vi nås på följande mailadresser

Biträdande rektor: caroline.gustafsson11@malmo.se

Resurslärare Anna Lansheim: anna.lansheim@malmo.se

Fritidspedagog Fred Stahlin: fred.stahlin@malmo.se

Fritidspedagog Christian Daleke: christian.daleke@malmo.se

2. Allmänt

Skolan kommer under hösten att introducera en ny informationskanal. Den heter Infomentor. All kommunikation kommer så småningom att ske genom detta forum.

Man måste numera ansöka om all ledighet hos rektor. Blankett finns på hemsidan eller kan fås utskriven av oss.

Inbjudningskort till kalas görs från hemmet. Inga inbjudningar får delas ut i skolan.

3. Rutiner

Måndagar börjar vi 9.00, övriga dagar 8.10. Det är viktigt att eleverna kommer i tid! Vi ber er också att så långt det är möjligt lämna meddelanden till oss via mail och inte vid klassrumsdörren på morgonen.

Datorer ska förvaras och transporteras i den medföljande datorväskan. Detta för att den inte ska skadas. Datorn ska också vara fulladdad när den tas med till skolan.

Efter föräldramötet blev det tydligt att det råder förvirring kring dagarna då man lämnar in läxan. Vi har därför beslutat att samtliga läxor lämnas in på måndagar.

Vi pratade om hur viktigt det är att era barn läser även hemma!

4. Viktiga datum:

Skolråd 2/10 i skolans personalrum. Kallelse skickas till klassernas skolrådsrepresentanter.

Studiedagar 26/9, 16/10 och 26/11. Observera att fritids är stängt 26/10!

5. Utvecklingssamtal sker under v.46. Vi återkommer med tider.

6. Leksaker

Efter föräldramötet har vi diskuterat pokemonkort med övriga lärare och fritidspersonal på skolan. Vi har beslutat att pokemonkorten får stanna hemma. De ska alltså inte tas med till skolan.

Till sist upptäckte Asks mamma att telefonnummer på klasslistan för 2B är fel. Hon har bett oss att lägga ut det här. Rätt nummer till Johanna är 0730-843954. Om ni upptäcker andra fel ber vi er kontakta kansliet, då det är de som kommer åt att ändra personuppgifter på klasslistorna.

Vi delade ut klasslistor till båda klasserna på föräldramötet. Är det någon som inte har fått en klasslista och vill ha en så meddela oss. Vi ser till att det skickas med en hem i skolväskan.

Med vänlig hälsning
Martina och Jennifer

 




Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...