onsdag 27 februari 2019

Hej!

Eleverna har fått en ny läsläxa (kapitel 6 i Den magiska kulan).


I båda klasserna börjar vi denna vecka med tiotal. Detta är spännande men också ganska klurigt. Det är bra om eleverna så ofta de kan övar på talen mellan 0-10, samt 10-20 så ofta de vill och har ork hemma. Till sin hjälp har de en hundraruta (se information nedan) men också flertalet spel på t.ex. Elevspel.se.

I klass 1a har eleverna fått hundrarutan i matteläxa och ett pussel som de ska klippa ut och pussla med dagligen där hemma. På måndag i vecka 10 ska de ta med sig pusselbitarna och hundrabrädet för att limma fast pusselbitarna på hundrabrädet. Hundrarutan kan eleverna ha till hjälp när de lägger pusselbitarna samt kunna titta på när de räknar upp till hundra.
Hundrarutan kan eleverna få behålla hemma för att ramsräkna och samtidigt se talen.

I klass 1b har eleverna fått ett arbetsblad med fokus på talen 0-10. Detta är tänkt att underlätta för eleverna nu när vi kör igång med de lite svårare tiotalen. :) Eleverna har också fått en hundraruta som de får behålla hemma för att ramsräkna och samtidigt se talen.

Information om hundrarutan:
Uppmuntra elever att öva på talen i hundrarutan på olika sätt, de kan t.ex. räkna "tiohopp" (10, 20, 30, 40 ...) eller "tvåhopp" (0, 2, 4, 6, 8.. ). Eleverna bör även öva på att kunna talen 0-100 utantill. Detta kommer vi att öva på dagligen i skolan och det är bra om eleverna använder den på flera olika sätt hemma.

Bildresultat för hundraruta

Med vänlig hälsning

Martina, Jennifer och Sanaz

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...