måndag 1 oktober 2018

vecka 40

Hej!

Vi vill börja med att tacka alla som kom på föräldramötet. För er som inte hade möjlighet att delta kommer här en kort sammanfattning:

   
1. Mahije presenterade fritidshemmets verksamhet. Läs vidare på fritidshemmets blogg på hemsidan.

2. Martina och Sanaz visade schemat och berättade vad vi arbetar med i de olika ämnena.

3. Martina pratade om vikten av att man som förälder läser hemma med sitt barn, både att man lyssnar på läsläxan och att man läser böcker tillsammans hemma. Mer information finner ni i länken nedan.

       https://www.stadsbiblioteket.nu/las-hogt/

4. Vi går till skolans bibliotek jämna veckor. 1A på torsdagar och 1B på fredagar. Viktigt att ha låneböckerna med dessa dagar.

5. Ledighet kan beviljas av klasslärare högst två dagar per läsår. All ledighet som överstiger två dagar måste beviljas av rektor. Blankett finns på hemsidan. Tänk på att det är viktigt att anmäla sjukfrånvaro på skola24 senast 8.00! Sen ankomst rapporteras på skola24.

6. Jennifer presenterade sitt arbete med idrott.

7. Vi gör en utflykt till Bokskogen onsdag 10/10. Skolan tar med en baguette och en dricka, men man får gärna ha med sig egen mat och dryck om man så önskar. Man får inte ta med godis, läsk eller chips.


Denna vecka delas läsläxan ut på tisdag. Boken heter "Här bor.." Som vanligt ska boken läsas minst en gång varje dag.

Eleverna har också fått en matteläxa på lösblad. Den behandlar talet 4.

Vi kommer att ha utvecklingssamtal v.42 och v.43. Samtalen kommer att ligga på måndagar för 1B och onsdagar för 1A. Vi meddelar på bloggen när tiderna finns tillgängliga för bokning.

Martina är borta denna vecka på torsdag och fredag. Jennifer kommer att ta lektionerna dessa två dagar.

Vi önskar er en trevlig vecka!
Med vänlig hälsning
Martina och Sanaz











Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...