onsdag 9 januari 2019

Matematiklektionerna: allmän info och läxor

Hej alla elever och föräldrar!

Välkomna tillbaka till en ny termin. :)

Denna termin är det lite förändringar i schemat. Sanaz kommer att ansvara för matematiken i klass 1A och Jennifer kommer att ansvara för matematiken i klass 1B. Vi kommer att arbeta med samma matematiska områden i båda klasserna terminen ut.

Dessa två veckor, vecka 2 och vecka 3, hårdtränar vi och repeterar vi antalsuppfattning och talområdet 0-10, både i skolan och hemma. Vi kommer under våren att arbeta med tiotal och tiotalsövergångar. För att eleverna ska klara av detta är det jätteviktigt att eleverna automatiserar talen mellan 0-10. Läxan dessa två veckor är därför digitala spel där eleverna får "nöta" tal om och om igen. Vi vill att eleverna gör det så ofta som möjligt, gärna några övningar VARJE dag. Det är inte det roligaste att repetera för eleverna, men peppa dem och låt dem veta att vi alla vuxna vill att de jobbar hårt med detta. De ska helst kunna svara på vad 7+2 är i sömnen.. :) Det är olika uppgifter eleverna bör öva på, alla är länkade nedan. Ibland är det klurigt då den siffra som söks är i mitten av uträkningen, och ibland har likhetstecknet bytt plats.


Talkamrater (t.ex: Vilka två tal blir tillsammans 7? 5+2=7. 5 och 2 är då talkamrater till talet 7.) ÖVA ENBART övningar upp till och med "Kamratsumman 10".
https://www.elevspel.se/amnen/matematik/talkamrater.html


Hemlisar (talet som söks kan stå i mitten, likhetstecknet kan ha flyttat till vänster.)
https://www.elevspel.se/amnen/matematik/3251-hemlisar-i-addition-och-subtraktion-1-10.html


Hälsningar

Jennifer, Sanaz och Martina

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...