tisdag 1 oktober 2019

Information om ny lärare, veckans läxor och privata ägodelar

Hej allihopa!

Information om lärare:
Till att börja med kan vi informera er om att det nu är bestämt att Anna Lansheim kommer att ta över ansvaret som klasslärare i 2A. Det innebär också att Anna kommer att ta över ansvaret för matematiken i båda klasserna. För oss lärare känns detta som en väldigt bra och framförallt trygg lösning då Anna redan arbetar i båda klasserna, utöver arbetet som resurs är Anna även "ansvarig" lärare under vissa lektioner. Anna har redan nu till exempel ansvar för elever från båda klasserna under våra större NO- teman. Vi kommer att se till att Anna slussas in mer och mer under samtliga ämnen och lektioner nu under hösten.

Läxor:
Denna vecka består matteläxan av elevernas egna textuppgifter som de har skapat under en matematiklektion. Jag kommer att skicka ut fler av elevernas uppgifter som läxa under hösten så att alla elever som har gjort uppgifter får med någon av sina hem. :)

Jag vill också tipsa er om att fortsätta använda Youtube- klippet från förra veckan: https://www.youtube.com/watch?v=J_C0HGZE7wM. Vi har i början av veckan arbetat klart med den gamla matteboken och börjar nu i slutet av veckan med tvåornas mattebok! Något som vi övat på denna vecka är att se mönster i olika tal. Vi övar på att använda oss av kunskaperna vi har kring ental för att räkna ut större tal, till exempel: 3+2 och 30+20.

I svenska har eleverna kapitel 7 och ett tillhörande arbetsblad.

Samtliga läxor lämnas in på måndag nästa vecka.

Privata ägodelar med i skolan:
Vi vill påminna er alla om att eleverna tar med sig leksaker, block, pennor, fotbollar och andra saker till skolan på egen risk. Skolan kan med andra ord inte ta ansvar för om eleverna tappar bort eller mister privata saker som de tar med.


Jennifer och Martina


Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...