onsdag 10 april 2019

Veckans läxor och en "Save the date"

Hej allihopa!

Denna vecka ser läxorna ut enligt följande:

I svenska har eleverna kapitel 12 i läsläxa.


Matteläxan denna vecka ser krångligare ut än vad den är. Eleverna har genomfört den i skolan och vi kommer att jobba med den varje dag framöver. Vi övar på att automatisera deras kunskaper och få upp deras hastighet när det kommer till huvudräkning, och denna läxan övar just det. Låt eleverna förslagsvis göra en kolumn varje dag (A en dag, B dagen efter osv.). Eleverna har två minuter per kolumn. När två minuter har gått rättar ni hela kolumnen och skriver antal rätt längst ner i varje kolumn. Skriv även rätt antal och det datum eleverna gjorde varje kolumn till vänster på pappret. Nästa gång eleverna genomför läxan i "B-kolumnen" viker ni "A-kolumnen" till baksidan. Eleverna har som sagt övat på detta flera gånger i skolan, men ni är välkomna att höra av er om ni undrar över något med den.

Vi vill också meddela att ni är välkomna till vernissage här på skolan den 14:e maj. Det förväntas ske under eftermiddagen/tidig kväll. Vi återkommer med exakt tid för det senare. 

Efter lovet välkomnar vi Martinas lärarstudent Natalia tillbaka till klassen! Hon kommer att arbeta tillsammans med oss under två veckor.

Jennifer, Martina, Cecilia

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...