tisdag 19 mars 2019

vecka 12

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att berätta att Sanaz är sjukskriven hela denna veckan. Som ni alla vet är hon gravid och kommer därför så småningom att vara föräldraledig. Då det redan börjar bli tungt för henne och vi är osäkra på om hon eventuellt blir fortsatt sjukskriven har vi tillsammans med ledningen beslutat att Jennifer Klasson tar över uppdraget som mentor för klass 1A tidigare än planerat. Hon tar därmed över ansvaret för undervisningen samt mentorskontakt för eleverna i 1A. Sanaz kommer att vara kvar som resurs samt ha kvar vissa lektionstillfällen i båda klasserna, så eleverna kommer att fortsätta träffa henne.

Jennifer kontaktas på mailadress:

jennifer.klasson@malmo.se

Båda klasserna har kapitel 9 i Den magiska kulan i läsläxa denna vecka. De har också en matteläxa som övar tiokompisar. Utöver att fylla i svaren i läxan får man gärna öva extra med hjälp av Magnus Bergwalls femsekunderstest i addition på Youtube. Länken till testet finner ni här nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=YJmH9zWD0Hk

Vi har noterat att fler och fler barn har med sig riskakor och dylikt till fruktstunden. Vi förstår att det är svårt för er föräldrar att säga nej om era barn kommer hem och berättar att kompisarna har med sig detta i skolan. Det är dock inget som vi från skolan har beslutat om. Vi vill att barnen tar med sig frukt, då frukt både ger mer näring, mättnad och mer långvarig energi än riskakor.

Det börjar äntligen bli lite varmare väder. Ta gärna en titt bland barnens kläder och ta hem vinterkläder och skor som inte används. Barnen har annars svårt att få plats med sina kläder på krokarna och plaggen trillar ner och hamnar på golvet.

Till sist vill vi påminna om att det är bibliotekstid för 1A på torsdag och 1B på fredag.

Med vänlig hälsning
Martina, Jennifer och Sanaz


Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...