tisdag 26 mars 2019

Läxor vecka 13

Hej allihopa!

Denna vecka har eleverna kapitel 10 i Den magiska kulan.
Matteläxan denna vecka handlar om längd. Eleverna har ännu en "mattejakt" hemma där de ska mäta olika objekt med linjal. Det är med andra ord bra om ni har en linjal hemma som barnen kan använda sig av. Ett måttband, en tumstock eller liknande går såklart lika bra! Vi har övat med olika typer av linjaler i skolan idag, en variant där hela linjalen börjar på "noll" och en variant där "nollan" följer efter en liten tom kant. Vi har fokuserat på att alltid börja mäta vid nollan, eller vid kanten som är en nolla när ingen nolla syns. På läxan står det att eleverna ska börja på noll, var nollan befinner sig beror med andra ord på typ av linjal.

Vi vill påminna er om att komma och tömma elevernas hyllor från vinterkläder med mera i kapprummen. Under de kommande dagarna kommer vi att lägga glömda kläder i lådor som kommer att återfinnas i kapprummen. Kolla igenom dem och se om ni hittar något ni känner igen. Det är viktigt att ni skriver namn i era barns kläder för att vi lättare ska kunna hitta rätt ägare till alla plagg. :)

Följande mattelänkar vill vi också påminna om. Vi har använt oss av dem i klassrummet och barnen älskar dem. För att variera klippen kan man höja och sänka hastigheten under inställningar.
Man kan även låta barnen "spela" klippen själva och testa hur många rätt dem har, eller så tävlar ni emot varandra och ser vem som kan räkna ut talen snabbast. Det är såklart bra om eleverna får vinna en gång då och då.. :) Poängen är att de ska automatisera addition mellan 0-20.
https://www.youtube.com/watch?v=YJmH9zWD0Hk

https://www.youtube.com/watch?v=f9GdNEwTA1I

https://www.youtube.com/watch?v=5U2lY97N2so&t=264s

Hälsningar
Jennifer, Martina och Sanaz

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...