tisdag 15 januari 2019

Veckans matteläxa

Hej allihopa!

Vi vill påminna er om att ALL information läggs ut via bloggen. Därför är det viktigt att kontinuerligt gå in och läsa här för att uppdatera er om vad vi gör i skolans alla ämnen, och vad som ska göras. Vi håller även denna vecka på att träna på tal mellan 0-10. Precis som tidigare skrivit är läxan densamma som förra veckan. 

Eleverna övar både på addition och subtraktion. Vi kommer snart att börja arbetet med tiotal i båda klasserna, och eleverna måste ha full förståelse för entalen (0-10) för att det fortsatta arbetet ska fungera för varje elev. Vi vill att eleverna gör de digitala övningarna så ofta som möjligt, gärna några övningar VARJE dag. Vi pratar med eleverna här i skolan om varför det är så viktigt, och de visar kämparglöd och lägger ner tid på att verkligen öva. 

Övning 1: Talkamrater (t.ex: vilka två tal blir tillsammans 7? 5+2=7. 5 och 2 är då talkamrater till talet 7.) Öva enbart övningar upp till och med "Kamratsumman 10", alltså de tio första övningarna.
https://www.elevspel.se/amnen/matematik/talkamrater.html


Övning 2: Hemlisar (talet som söks kan stå i mitten, likhetstecknet kan ha flyttat till vänster).
https://www.elevspel.se/amnen/matematik/3251-hemlisar-i-addition-och-subtraktion-1-10.html


Hälsningar

Jennifer, Sanaz och Martina

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...