onsdag 12 december 2018

vecka 50 och 51

Hej allihopa!

Det närmar sig jullov. Som ni vet har eleverna inga läxor de två sista veckorna.

Imorgon firar vi lucia. Vi kommer under förmiddagen att gå och titta på femmornas luciatåg i idrottshallen tillsammans med resten av låg- och mellanstadiet. Efteråt fikar vi i klassrummet. Barnen börjar som vanligt 8.10 och slutar 13.30. Luciafirandet är endast för barnen. Vi har tyvärr inte möjlighet för föräldrar att delta.

Julavslutningen är fredag 21/12. Barnen börjar som vanligt 8.10. Vi kommer att gå tillsammans med klasserna till idrottshallen och börja själva avslutningen i idrottshallen 8.30. Det är viktigt att barnen är på plats i klassrummet 8.10 eftersom vi behöver gå till idrottshallen en stund innan avslutningen börjar! Föräldrar är välkomna att delta i idrottshallen. Ni går själva ner till hallen när ni har lämnat era barn, så möts vi där. Det finns tyvärr inte sittplatser till föräldrar, utan stolarna är till för barnen. Efter avslutningen återsamlas vi i klassrummen för att önska varandra god jul. Skoldagen beräknas vara slut någon gång mellan 10.00 och 10.30. Det serveras bara lunch till de barn som ska stanna kvar på fritids.

Vi vill informera om att vi pausar fotbollen för årskurs 1 och 2 denna (med början idag) och nästa vecka. Detta har vi beslutat dels för att vi ser att konflikter kring fotboll och fotbollsplanen har eskalerat, dels för att vi vill uppmuntra till andra lekar i hela gruppen. Det är alltså inte fråga om någon form av bestraffning. Vi har provat att pausa fotboll förut i andra klasser, med väldigt gott resultat. Dels har konflikterna lagt sig och dels har en del barn hittat både nya kamrater, nya favoritplatser på skolgården och nya lekar.

Med vänlig hälsning
Martina, Sanaz och Jennifer

Utvecklingssamtal, läxor vecka 43 och utflyktsdag

Hej allihopa! Imorgon eftermiddag (22/10)  finner ni listor utanför respektive med datum för utvecklingssamtal.  Skriv enbart upp ert barn...